Între bucuriile care au marcat viața satului Tudor Vladimirescu, com. Albești îl reprezintă și primirea unei biserici de lemn actuala biserică a satului nostru.
De ce această bucurie? Pentru că din 1948 și până în 1961 când a fost această biserică, toată viața spirituală se desfășoară în jurul unei clopotnițe din furci în care se săvârșea și Sfânta Liturghie și toate celelalte slujbe care împodobesc cultul ortodox, având în centru pe pr. Bunduc Constantin. Odată cu venirea anului 1961 a venit și momentul înnoirilor cu o biserică nouă pentru satul nostru, la rândul ei având o istorie frumoasă fiind lăcaș de închinăciune pentru locuitorii satului Sarafinești, comuna Corni. În satul Tudor Vladimirescu biserica a fost trasă de 40 de boi și a fost amplasată pe un loc ales de săteni. Bucuria de a sluji în ea este cu atât mai mare cu cât pare că se face simțită prezența duhovnicească a celor ce s-au nevoit în acest sfânt lăcaș vreme de zeci de ani și cu aceeași bucurie pășesc pragul bisericii fii satului care se întorc acasă și-și îndreaptă rugăciunile înaintea icoanelor care vorbesc despre trecerea timpului.
Între preoții care au slujit în acest sfânt lăcaș îi amintim pe: pr. Bunduc Constantin (1948 – 1970), pr. Chelaru Dumitru (1970 – 1980), pr. Crapa Dumitru (1980 – 1989), ierom. Pahomie (1990 – 1998), pr. Lupașcu Dragoș (1998 – 2005).
Din 2006 până în prezent păstorirea duhovnicească a revenit actualului preot slujitor. Dintre toți cei enumerați, cea mai înfloritoare perioadă a fost între anii 1990 – 1998 sub oblăduirea ierom. Pahomie trimis de la Mănăstirea Sihăstria Voronei la cererea credincioșilor din satul Tudor Vladimirescu de către IPS. Daniel acum Patriarh al B.O.R.
O altă mențiune importantă este aceea că toți preoții care au slujit în biserica din Tudor Vladimirescu au avut alături o persoană neobosită și cu sufletul viu pentru Biserica lui Hristos – epitropul Gheorghe Lungu care și-a început activitatea o dată cu aducerea bisericii în 1961.